Stil Inspiration

De 7 viktigaste anledningarna att bära en klocka

Ingen tvekar om att kläder, skor och övriga accessoarer är betydelsefulla för att visa vem man är och vad man står för. Klockan man bär har kommit att bli en del av detta, oavsett om man föredrar märkesklockor eller enklare varianter. Därför är det viktigt att fundera på vad klockan ska sända ut för budskap om dig, exempelvis vad du vill ha för funktioner på klockan och om den ska gå att använda både inom jobbet och på fritiden.

Idag finns det ett lika stort urval av både herrklockor och dam klockor vad gäller design, mode, teknik och funktion. Det har blivit lika viktigt för både män och kvinnor att hitta märkesklockor som passar deras stil och syftet med att ha den. Så varför bär man en klocka?

finns mängder av anledningar till varför man bär märkesklockor och det bör man ha i åtanke när man ska köpa en. Ta en titt på de 7 viktigaste anledningarna till att bära en klocka.

 

Tidsangivelse

Självklart är grunden till att bära en klocka att den ska kunna tala om vilken tid det är. Trots att klockan ses som ett smycke idag är det möjligheten att ge tidsangivelse som skiljer den från ett enkelt armband.

 

Trend

Märkesklockor följer modet precis som kläder och skor. För den modemedvetne är det en självklarhet att följa de trender som gäller även för klockor. Men oavsett om man väljer årets design eller inte så kan man helt klart konstatera att klockor går aldrig ur tiden.

 

Funktion

Eftersom klockor idag har så många olika funktioner har deras användningsområden utökat. De används vid dykning, bergsklättring och andra tuffare fritidssysselsättningar. De har blivit en oumbärlig följeslagare vid utövande av sporter för tidtagning, beräkning och mycket mer. Luminox klockor är ett exempel på en klockmodell där funktion och utformning passar för ett friluftsliv.

 

Arbete

Tack vare den teknologiska utvecklingen har även klockorna blivit mer och mer avancerade. Ser man till exempel på Apple Watch är den en förlängning av mobilen med i princip samma möjligheter. För den stressade affärsmannen är den ett efterlängtat redskap för att förenkla arbetet när man är på språng.

 

Smycke

En klocka är inte bara en klocka längre, den är ett smycke likväl som ett halsband eller ett armband. Tillverkarna designar och smyckar dem så att de ska kunna komplettera eller ersätta till exempel ett halsband eller ett armband. De finns till och med som ringar för den som föredrar det.

 

Budskap

En klockas design sänder ut budskap om vem du är och vad du står för. Den förmedlar detsamma till betraktaren som de kläder, skor och väskor du väljer att bära. Vad vill du att den ska säga om dig?

 

Framgång

Det finns ett uttryck på engelska som lyder ”dressed for success” och det gäller definitivt klockor. I affärsvärlden idag visar valet av klocka vad man står för, den visar vilken ambition och förmåga man har och den står för vart man strävar.

 

Som det visar sig ovan är en klocka inte bara en klocka längre, den är en del av bärarens personlighet och livsstil.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas